............................................"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».
Μίλαν Κούντερα (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Oδοιπορικό στα παράλια της αλησμόνητης Μ. Ασίας

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Πενθώ την Αρλέτα στη μοναξιά της εξοχής σήμερα....


Myrsini Zorba



Οι καλοκαιρινοί θάνατοι είναι πιο οδυνηροί. Η είδηση σε βρίσκει απροετοίμαστο κοντά στη φύση που υπόσχεται ζωή και σε αιφνιδιάζει με την άλλη όψη, τη σκοτεινή. Πενθώ την Αρλέτα στη μοναξιά της εξοχής σήμερα. Στο σπίτι μου στα Εξάρχεια έχω κρεμασμένη εδώ και τριάντα πέντε χρόνια μια χρωματιστή ζωγραφιά της Αρλέτας που δείχνει ένα παιδί να κυνηγιέται μ' ένα σκύλο. Είναι από τις ζωγραφιές που είχε κάνει για ένα από τα παιδικά βιβλία στη σειρά τότε των ζωγράφων του Οδυσσέα. 
Ακολούθησαν απογεύματα με τσάι που της άρεσε πολύ, ατέλειωτες φιλοσοφικές συζητήσεις, διαπραγματεύσεις για την παρουσία των φοβερών γάτων της στις συναντήσεις μας, βεγγέρες με φίλους, τα νέα κάθε φορά υπέροχα τραγούδια της και, φυσικά, η γνωριμία με τον Γιώργο Ιωάννου κι όλα τα ανέκδοτα που συνόδευαν τη συγκατοίκηση τους. 
Πενθώ μαζί της μια ολόκληρη εποχή, φίλους που έφυγαν, ιστορίες που έκλεισαν για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ -ΝΕΑ